torsdag 12. februar 2009

Fjern dopingsportene!

Nå har det kommet fram i lyset at de russiske skiløperne faktisk har dopet seg, i alle fall var også b-prøvene deres positive. Skal det ikke snart bli slutt på galskapen?

Skisporten har gått fra å være en idrett hvor menn var menn og kvinner var kvinner og hvor topplua på hodet og strikkesokker på beina var obligatorisk utstyr. I dag handler alt om utstyr, topptrente løpere med millionbudsjetter og sist, men ikke minst: et liv på grensen mellom dopet og ren utøver.

Det som før var en sport hvor ekte muskler og god innsats var viktig har nå blitt rene dopingkjøret. Dagbladet melder i dag at tre russiske skiskyttere ved navn Jekatarina Jurijeva, Albina Akhatova og Dimitrij Jarutsjenko ikke bare har avlagt positive a-prøver, b-prøvene er også positive. For et halvt år siden ble det dessuten kjent at finske løpere var dopet under ski-VM i 1997. Til og med den gamle skihelten Bjørn Dæhlie nektet å sverge ved Gud på at han aldri hadde dopet seg. Lista fortsetter i det uendelige.


Tilliten er tynnslitt, og det virker å være slik at idrettsutøvere, og da ofte skiløpere, lever hårfint mellom dopet og ikke dopet. Sannsynligvis er det bare tilfeldigheter som avgjør hvem som har såpass høye verdier at de blir tatt for det.

Få slutt på galskapen nå!


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

Free Blog Counter
Poker Blog