fredag 13. mars 2009

Jentene må få hoppe i Vikersund!

... sa de, hoppjentene. At jenter ikke får hoppe i skiflygingsbakken er rett og slett diskriminerende, mente de. Derfor måtte jentene etter sterke protester få hoppe likevel.

Og ja, vi ser jo hva som skjer da!

Jenter er ikke laget for å fly med ski på føttene. Det kan heller gutta, som kan det, ta seg av.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Det er da mannfolk som har falt stygt i skiflyging også - uten at det har vært snakk om å stoppe det for det.
At fallet kom nå var uheldig fordi mannssjåvinistene fikk vann på mølla. Jeg skammer meg over mine medbrødre!
Stå på jenter : Det gjör vondt när knoppar brister....
Bjørn

Anonym sa...

Det er vel mer sannsynlig at mennene i hoppsporten faktisk forstår at dette er farlig for unge jenter, enn at de faktisk er så talibanske at de ikke ønsker at kvinner skal hoppe i deres bakke. Vi lever tross alt i Norge. Menn føler seg ikke truet av dette. Er det et sted det sitter psykologisk så er det hos de unge guttejentene som føler at de må bevise noe.

Anonym sa...

Kan noen fortelle meg hvorfor jentene ikke kan få lov til å hoppe viss dei vill eller er det noen gamle mannssjåvister som har fått noe for seg.
knut

Anonym sa...

Jenter skal danse og elske, ikke hoppe på ski og bokse. Gi meg en deilig og fruktbar kvinne med feminine interesser når som helst fremfor de militante norske feministsoldatøsene.

Anonym sa...

Grunnen til at kvinner ikke får hoppe like mye på ski som gutta er åpenbar: med lettere kroppsbygning er det god sjanse for at de hopper lengre enn de tyngre gutta, og da ville verdensbildet til visse menn innen hoppsporten rakne fullstendig...
annepålanne

Anonym sa...

HAHA, var jo til pass for de.

Anonym sa...

Da regner jeg med at det er siste spiker i kista for kvinnelig skiflygning.

Anonym sa...

Ett fall for jentene, hvor mange for guttene?
Hvis man skulle diskriminere pga av kjønn, burde man heller forby Herrehåndball...
Stå på jenter! Slike duster som er mot, har mest sannsynlig en sterk misunnelse overfor dere.
Min bestemor, født i 1901, hoppet på ski i Tranbergbakken på Gjøvik, sammen med HM Kong Olav. De hoppet samtidig på samme "par" ski, dvs de hadde 3 ski, den midterste skien hadde to bindinger. Sammen holdt de rundt hverandre og hoppet. Den gang var det ikke farlig verken for jenter eller Majesteter å ha det gøy.
Jenter i hoppbakken er KONGE!

Stå på Anette, og god bedring!

Anonym sa...

Håper jentene blir sidestilt med gutta snarest.
Det er kun snakk om talent,erfaring og guts.Har absolutt ingenting med kjønn og gjøre. Håper Anette Sagen er tilbake i bakken i løpet av helgen. Stå på jenter!
Hilsen gammel mannlig eks hopper

Anonym sa...

jeg synes det er diskriminering at ikke jenter får hoppe på ski, på lik linje som gutta. jenter kan hoppe mye bedre enn gutta. jeg er selb jente og hopper på ski og synes det er kjempe gøy.

Anonym sa...

Jeg mener jentene må få hoppe, og at vi må kreve at gutta får egen klasse i synkronsvømming neste OL ! LIKESTILLING ?
Bli på kjøkkenet!

Anonym sa...

Haha, akkurat som om jeg skulle ha sagt det med mine egne ord.
Burde bare ha holdt seg på sidelinjen de.

Anonym sa...

Ja, det er mange gutter som detter i skiflyging også, men det er veldig sjelden at de beste gjør det med dagens utstyr.

Jenter har en helt annen kroppsbgging, og manler mye av styrke til gutta. Dette utgjør enorm forskjell i monsterbakkene.

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Ut i fra det jeg så i VM hopp for kvinner så er
det veldig magert. Det var ikke mange som eina seg
i en skiflygingsbakke. At Anette landet på 176m
forteller vel at hun er moden for slike bakker.
Falle det kan alle gjøre.

Anonym sa...

Stå på jenter. :-)

Jeg er fasinert, og veldig gøy at jentene viser at de mestrerer skihopping. Det er utrolig gøy å se de i aksjon. Yggeseth kom med en utalese om jentehopping, Jeg er flau på hans veigne. Han vet ikke hva han snakker om. Men det hadde sikkert vært utrolig nedvergene om det var en jente som stakk av med værdensrekorden. Det skal du ikke se bortfra, hvis jentene får fortsette.

Mvh Tidligere skihopper.... Stå på jenter. Dere er tøffe.

Anonym sa...

Javel, så la oss si oss enig i at det er for hoppsporten er for farlig til at vi skal la jenter hoppe. At vi skal beskytte dem.. men er ikke det diskriminerende at vi har et så dårlig syn på gutter/menn at vi synes det er ok at de durer i vei og risikerer livet? For dem av oss som har fulgt med lenge kan vi jo mimres Kulm i 86 hvor en norsk hopper ble 12% invalid og en annen måtte ha hjerte massajse for å få startet hjertet igjen..det eneste jeg mimrer de snakket om da var å dropp Kulm i fremtiden da det ofte var problemer der pga vind. La jentene får hoppe på lik linje med guttene.. om de hopper kortere...javel...om de hopper lengere FLOTT...er derfor jeg ser på hopp...for de nydelige lange hoppene som virker som de aldri skal ta slutt, som romørens 239...gleder meg til 245 osv kommer...med eller uten mascara.

Anonym sa...

Hvorfor ikke forby utfor for kvinner i samme slengen, det er jo enda faligere, eller?

desforuten kan alle falle, det er ikkje kjønnsbetinget så vidt jeg vet, eller?

Anonym sa...

Jeg blir mer å mer irritert på at jentene ikke får hoppe i større bakker. Dem har like mye kapasitet til å hoppe i skiflygingsbakker. Gutta og jentene trener helt likt. Utfor og super-g er mye faligere en hopping. Er flere stygge ulykker i utfor og super-g enn i hopping. Synes de gamle grinebiterne skal holde kjeft og grave seg under bakken. Jente hopping er drit tøft. Anette sagen har stått på i 5 år og fått til at jentene får hoppe i vm, men da bare i liten bakke. Det er ikke så mye forskjell i fra liten bakke til stor bakke. Hun har hoppa veldig lenge og hun vet hva som skal til får å hoppe bra på ski det samme vet alle de beste kvinnlige hopperne. Stå på jenter dere fortjener å hoppe i skiflygningsbakker.

Anonym sa...

Til deg som skrev om utfor for kvinner: Kvinnene kjører ikke utfor i den samme løypa som mennene kjører i.

Anonym sa...

"Grunnen til at kvinner ikke får hoppe like mye på ski som gutta er åpenbar: med lettere kroppsbygning er det god sjanse for at de hopper lengre enn de tyngre gutta, og da ville verdensbildet til visse menn innen hoppsporten rakne fullstendig...
annepålanne"

Det er en interessant teori, men dessverre for deg stemmer den ikke med virkeligheten. Det kreves mye styrke for å hoppe langt med liten fart, og jentene er ikke like sterke som guttene. Det betyr ikke at de ikke kan eller bør få hoppe i store bakker, men de bør nok fortsette å hoppe i egne jenteklasser.

Anonym sa...

Jentene har gode forutsetninger for å hoppe godt på ski, noe av problemet nivåmessig ligger nok i det at matchingen er for dårlig fra de er små. De hopper i egne jenteklasser fra de er 0 år. Hadde de fulgt gutta hele veien til det evt begynte å skille seg noe nivåmessig ville nivået naturlig blitt høyere. Nivået på kvinnetoppen i dag er en del lavere enn gutta, og jeg velger da å skylde på for dårlig matching fra de er små.
Når det angår skiflyvnig hopper eliten blant damene trygt nok og mer enn godt nok til å fly på ski, ikke noe problem. Fallet til Sagen var dessuten bare en liten bagatell; å skjære ut i landinga er noe gutta gjør titt og ofte, helt fantastisk idiotisk å bruke det som motargument mot dameskiflyving. HADDE det vært snakk om en salto derimot hadde situjonen vært en helt annen. Da hadde Anette faktisk vist at hun ikke taklet en så stor bakke. At Anette eller noen av de andre damehopperene skulle tatt en salto i skiflyving er helt urealistisk med tanke på at de hopper trygt på ski. Dessuten er det ofte at en mannehopper tar salto i skiflyving, det er bare at det som oftest skjer på trening blant prøvehopperne og det kommer ikke ut i media. Det har derimot aldri inntruffet at en dame har tatt salto i skiflyving og personlig tror jeg det skal svært mye til.

Se her, her er verdensrekorden for damer på 200 meter, nydelig og balansert skihopp!:
http://www.youtube.com/watch?v=leXOx-ObuCI

Her er eksempel på en real salto av en kar i Planica i 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=9y6ylVdbTo8&NR=1

Hilsen: Skihopper

Legg inn en kommentar

 

Free Blog Counter
Poker Blog